12 december – Avsaknad av tillit

Avsaknaden av tillit kombinerad med avund och rädsla för andras handlingskraft gör det svårt att vara svensk företagare i Portugal. Det blir inte mycket gjort under arbetsveckorna och det är mycket svårt att boka möten och att planera.

Här får den imaginära tilliten representeras av stämpellådan hos en myndighet jag besökte. Som företagare förväntas jag ha med min egna stämpel när jag ska signera avtal och dokument. Jag har inte låtit tillverka någon egen firmastämpel och blir då betraktad med skepsis. Kan man lita på en företagare som inte har stämpel?

#ojulkalendern2023 #tillit #stämpel

Det här är Ojulkalendern 2023. Här får missförstånd, språkförbistringar, byråkrati och ibland ett svårt affärsklimat i Portugal ett ansikte.

Bildtext: Tillit till stämplar är stor. Tillit i vanlig mening är obefintlig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *