3 december – Rondellkörning

De annars så milda, vänliga och lågmälda portugiserna visar upp en helt annan sida när de kör bil. Här kommer ett exempel fån mitt kämpande med rondellkörning: Väl inne i rondellen där jag skulle ta av på tredje avfarten kör en bil ut framför mig från andra påfarten. Jag tvingas tvärbromsa och tutar samt ruskar på huvudet åt föraren. Då blir han förbannad på mig (!) för att jag markerar felaktigheten. Att köra fort in i rondeller eller in i korsningar där föraren har väjningsplikt är snarare regel än undantag i Portugal och i trafiken är alla sina egna kungar. Tvekar du det allra minsta inne i rondellen eller ute på huvudleden kan du räkna med att någon tränger sig in framför dig.

Ojulkalendern 2023. Här får missförstånd, språkförbistringar, byråkrati och ibland ett svårt affärsklimat i Portugal ett ansikte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *