17 december – klimatanläggning avstängd

Portugiser kör med klimatanläggningen avstängd i bilen. Det spelar ingen roll om det är vinter, så det blir kallt och immigt inne i bilen, eller om det är sommar, så det blir för varmt. När du kör runt i Portugal kan du också se att många kör med sidorutan öppen. Även i motorvägsfart. Det blir man tvungen till om man ska få någorlunda frisk luft i bilen och imfri vindruta när klimatanläggningen står på ”off”.
Nu tänker du säkert: Stämmer det verkligen och hur vet jag det här?
Så här är det: Tidigare drev vi ett företag tillsammans med två portugisiska kollegor där vi var fyra personer som använde oss av två leasingbilar. När jag använde någon av bilarna var klimatanläggningen oftast avstängd. Oavsett årstid.
Ett annat exempel: När jag haft vår Volvo på service hos volvohandlaren i Leiria lämnas den tillbaka med avstängd klimatanläggning. De första gångerna när jag hämtade bilen efter servicen tog det en dag eller så innan jag fattade varför det var så instängt och kvalmigt i bilen.

#kvalmigt #klimatanläggning #avstängd #ojulkalendern2023

Det här är Ojulkalendern 2023. Här får missförstånd, språkförbistringar, byråkrati och ibland ett svårt affärsklimat i Portugal ett ansikte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *