Onsdag 1 juli. Berg till slussen Carlsborg nedre.

Här började sommarvärmen på riktigt. Ut från Berg slussade vi med samma motorbåt som vi låg jämte på midsommarafton i Kungälv. Dessutom var det ett par änder som slussade med oss!
Väl ute på Roxen hade jag äntligen tänkt få hissa spinnakern. Men, motvrid och efter en kort stund stiltje. Det blev ”Freddie” igen (Mercury).
Nu börjar det bli dags att hitta en hamn där Klara Vilda kan vila en period då vi ska åka hem för lite båtjobb samt en visningsresa till Portugal. I vackra och mycket varma Norsholm åt vi god lunch men hittade bara långsidesplatser lite väl utsatta för passerande båtar varför vi beslöt att tuffa vidare mot Söderköping. Efter första eller andra slussen i en serie om sex slussar blev vi fast på en fin gästbrygga. Klara Vilda som enda fritidsbåt och faktiskt stora delar av Göta Kanalbolagets personal som hade gemensam middag i en stor verkstadslokal ett par hundra meter bort. Slussarna: Carlsborg, Övre, Carlsborg Nedre, Mariehov övre, Mariehov nedre, Duvkullen övre och Duvkullen nedre. I slussarna Carlsborg hade en och samma familj varit slussvakter i tre generationer fram till typ 70-talet.

K 2
Rena jordbruksseglingen!

K 5

Ett lite udda par slussade tillssammans med oss ut från Berg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *