Transportsegling

Vill du ha en båt seglad från en hamn till en annan? Kanske från ett land till ett annat? Vi kan transportsegla båten dit du vill. Det behöver inte bli särskilt dyrt.

Transportsegling och Galicien

Nu har vi utfört ännu en transportsegling. Detta i perioden 1 juli – 27 juli, 2020. Den här gången var det en svenskägd Bavaria 42 som blev fast på Kanarieöarna lite för länge i ”lock down” (Covid-19). När lockdown väl släppte seglade ägarna båten till Nazaré i Portugal där vi bor. Sedan tog de sig landvägen vidare till Sverige.

Första juli lade vi ut från hamnen i Nazaré och sträckseglade till Baiona i Galicien. Båten skulle från början ha seglats av oss hela vägen från Portugal till Sverige men tyvärr blev vi tvungna att avbryta seglingen då vi upptäckte en vatteninträngning i stäven. Efter en del försök att kryssa samt att segla lite längre sträckor nordostvart i Galicien avbröt vi såg allt mer vatten i båten. Från en bidevindsbog ute på Biscayabukten, med ambitionen att fortsätta kryssa hela vägen till Brest, föll vi av och gick ner till slör och seglade västerut i stället under en natt för att sedan segla in i Camariñas. Tanken med det var att ta båten hela vägen tillbaka till Vigo där vi senare fick bra hjälp av svenske seglaren, problemlösaren och ”allt-i-allo-mekanikern” Henrik Olsson som jobbar med Vigo som bas.
Behöver du hjälp med båtservice i Galicien så kan jag varmt rekommendera dig att anlita Henrik på Nautic Supply.

Nu har vi sett de flesta marinorna och flera svajvikar läng kusten mellan Portugisiska gränsen i sydvästra Galicien till Viveiro som är en av de nordligaste hamnarna i västra Galicien.

Jag kan varmt rekommendera en segling i Galicien!

Föregående transportsegling vi utförde var i maj 2019 och då med en Sun Odyssey 35 från Köpenhamn till Västerås i Mälaren.

Vill du kolla in oss och få lite mer information och framförallt se fler bilder från våra seglingar?
Följ oss då på Facebook och Instagram.
@niklasforsen

På länken nedan finner du mycket mer information:
Vår bakgrund, transportsegling, erfarenhet, besättning, ansvar m m
Transportagent

ÖVRIGT
I Portugal driver vi fastighetsmäkleriet Portugal Agent.
Vi är också verksamma som båtmäklare som franchisetagare till Båtagent där vi är ansvariga för förmedlingsuppdrag i Portugal.
Har du en båt att sälja i Portugal? Kontakta Niklas Forsén på Båtagent Portugal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *